Varmaankin parasta teknologian kehityksessä on se, että saamme jatkuvasti uusia ohjelmia ja sovelluksia, jotka tekevät elämästämme helpompaa. Kuvien ottaminen ei koskaan ole ollut helpompaa ja nykyisin melkein kaikkien älylaitteiden omat kamerat ovat todella korkealuokkaista tasoa.

Monet ovat kuitenkin jo huomanneet, että pelkkä kuva sellaisenaan ei välttämättä ole parhaimmillaan ilman muokkaamista. Kuvasta saattavat puuttua oikeat vivahteet, kuva saattaa olla liian tumma tai vaalea, tai varjoja pitäisi vähentää tai lisätä. Kaikkia näitä pieniä asioita voi korjata muokkaamalla kuvaa.

Markkinoille onneksi on saapunut runsaasi erilaisia kuvanmuokkaussovelluksia, jotka jokainen mahdollistavat kuvien viimeistelyn ennen niiden julkaisua. Monet sovellukset, joissa kuvia julkaistaan, ovat käytössä nimenomaan puhelimella, joten on hyvä, että puhelinsovellukset mahdollistavat helpon käytön.

Puhelimella ei välttämättä pysty tekemään kaikkea, mitä tietokoneella, mutta niillä pääsee jo todella pitkälle. Uusia sovelluksia lisääntyy jatkuvasti ja ammattikuvaajillakin saattaa olla vaikeuksia löytää sitä sopivaa sovellusta. Varsinkaan kokeilematta.

Uusia kuvanmuokkaussovelluksia kannattaakin rohkeasti lähteä kokeilemaan, sillä niitä tulee melko usein aina tarjolle. Niitä löytyy sekä ilmaiseksi, että maksullisina ja usein maksulliset versiot tarjoavat mahdollisuuden kokeilla sovellusta ilmaiseksi. Sitä vaihtoehtoa kannattaa hyödyntää, koska uudet sovellukset tuovat monesti uusia ominaisuuksia, sekä parempaa laatua.

Mistä löytää uudet sovellukset

Kaksi suosituinta puhelinohjelmistoa ovat Applen iOS ja Android. Näille puhelimille on kaksi erilaista sovellusta, jota kautta voi löytää aina uusimmat sovellukset. iOS-laitteille kyseessä on Apple Store, App Store, eli Apple-kauppa, josta voi hakea, ladata ja päivittää sovelluksia.

Mitä enemmän käytät puhelinta ja mitä enemmän lataat tietynlaisia sovelluksia, App Store löytää sinulle mielenkiintoiset sovellukset, joita se suosittelee. Ne vaihtuvat päivittäin ja tietysti löydät sovelluskaupasta myös uusimmat sovellukset, jotka saattavat kiinnostaa sinua. Hakemalla hakusanalla kuvanmuokkaus löydät varmasti monia vaihtoehtoja ja uusimmat lisääntyvät listalle.

Google Play on Android-laitteiden sovelluskauppa, joka toimii samoilla periaatteilla. Google Play on katsottavissa kätevästi myös tietokoneen selaimella, eli pystyt hyvin selaamaan valikoimaa, vaikka et olisikaan juuri nyt puhelimellasi. Kuten olettaa saattaa, Google on myös hyvin kärryillä siitä, mikä saattaisi kiinnostaa sinua ja ehdottaa sopivia sovelluksia.

Kannattaa ottaa seurantaan sovellusten tekijöitä ja isoja toimijoita, kuten Adobe. Adobella on varmastikin yksiä tunnetuimpia kuvanmuokkausohjelmia ja he ovat laajentaneet myös puhelimiin. Kun seuraat heitä sosiaalisessa mediassa ja tietysti heidän verkkosivujaan, saat aina uusimmat tiedot heidän sovelluksistansa.

Kuvanmuokkaussovelluksien tekijöitä onkin monia ja riippuen siitä, mitä laitetta käytät, kannattaa kokeilla niitä sovelluksia, jotka ovat tällä hetkellä saatavilla. Kokeilemalla niitä löydät itsellesi sopivimman ja voit laittaa aina kyseisen sovelluksen tekijän seurantaan, jotta saat jatkossa heidän mahdolliset uutisensa uusista sovelluksista.

Kannattaa myös ehdottomasti etsiä erilaisilta alustoilta, kuten vaikkapa Instagramista muita valokuvaajia ja bloggaajia, jotka käyttävät näitä kuvanmuokkaussovelluksia. Sitä kautta voit löytää sellaisia kuvaajia ja tekijöitä, joiden kuvat inspiroivat sinuakin. Monet tekijät kertovat seuraajilleen infoa siitä, mitä sovelluksia he käyttävät ja suosittelevat itse.

Uusia kuvanmuokkaussovelluksia monia ja niissä tärkein taitaa olla se kokeileminen. Vaikka joku suositteleekin sinulle jotain, siitä ei heti kättelyssä kannata maksaa isoa summaa, ellei sitä ole kokeillut. Mikäli sovellus tarjoaa rahoja takaisin, jos et ole tyytyväinen, sekin on hyvä merkki.

Sellaiset sovellukset, joissa ei ole mitään kokeilumahdollisuutta, jättäisimme itse väliin. Markkinoilla on kova kilpailu ja myös kuvanmuokkaussovelluksien osalta on nyt kuluttajan markkinat. Kokeile siis erilaisia vaihtoehtoja, pistä kovaan kokeiluun ja varmasti löytyy sinulle sopiva, joka tarjoaa sinulle ne tärkeimmät ominaisuudet.